Over de djembécursussen
In de cursus zal aandacht worden besteed aan:- de techniek van de verschillende basisslagen (bas, toon, slap) op de djembé
- traditionele ritmes op djembé en doundoun
- leren soleren
- de traditionele achtergronden bij de ritmes en zang
- eventueel de notatie van de ritmes
Maar vooral genieten van de opzwepende muziek! De cursus bestaat uit 10 tot 15 lessen. De duur van de lessen variëert van 45 minuten (kinderen) tot 90 minuten, afhankelijk van de groep.
Er zijn verschillende groepen: voor kinderen, volwassenen, beginners, gevorderden en vergevorderden. Als je nog geen djembé hebt kun je er één huren bij Djembé Barasé. Je krijgt hem dan mee naar huis.
- Kosten cursus: afhankelijk van de groep, locatie en het aantal lessen van de cursus, gemiddeld € 9,- per uur
- Djembé huur: € 5,- per les
Ook een proefles is mogelijk! Kijk voor de data op de agenda.
Waar en wanneer?
Groningen: Muziek Organisatie Noord Bieslookstraat 23 (wijk: Ulgersmaborg)- Beginnersgroepen: woensdag en/of donderdagavond
- Gevorderden: donderdagavond
Aanmelden? Stuur een mailtje naar: heleen@djembebarase.nl
Emmen
Bij voldoende animo start in september 2019 weer een lesgroep in Emmen op de dinsdagavond. Er is een gratis proefles op dinsdag 10-9-'19 om 19:00 uur.
Heb je interesse in de proefles of de cursus? Stuur dan een mailtje naar heleen@djembebarase.nl, dan houd ik je op de hoogte.
Workshops en Optredens
Djembé Barasé geeft workshops en optredens Afrikaanse percussie, zang en dans. Zeer geschikt voor scholen, particuliere feesten, instellingen en bedrijven (personeelsfeesten / team-building)! Ze komt op lokatie met de benodigde instrumenten.
Tijdens een workshop djembé wordt kennisgemaakt met de traditionele ritmes en er zal in relatief korte tijd met de hele groep een swingend nummer worden neergezet! Muzikale ervaring is niet nodig; iedereen kan meedoen!
Djembé en Doundouns
De djembé komt uit de traditie van de Manden volkeren in West-Afrika, zoals o.a. de Malinke (Guinee, Mali), de Mandingo's (Gambia, Casamance), de Bambara (Mali), de Djula (Ivoorkust), de Susu (Guinee), de Konianka (grens Guinee/Ivoorkust), de Kasonka in Mali, en wordt in ensemblevorm gespeeld ter begeleiding van de traditionele dansen.
Een ensemble bestaat uit 2 á 3 djembé's, die elk hun eigen partij hebben en waarvan er één soleert, en 2 of 3 doundouns (bastrommels, verschillend in grootte, genaamd: doundounba, sangban, kenkeni). De doundouns, eventueel met bellen er op, vormen de basismelodie van het ritme.
De djembé wordt met de handen bespeeld, de doundouns met een stok.
Per 20 september start er een swingend projectkoor!!!
10 avonden Afrikaanse- en wereldzang, circlesinging en vocal painting met klanken, improvisatie, bodypercussie, groove en veel zangplezier o.l.v. Heleen Groen.Er is op vrijdag 20 september van 19:30-21:00 een gratis open avond en vanaf 11 oktober start het koor.
Meer info en/of aanmelden open avond: neem contact op met Heleen Groen van Djembé Barasé.